Eğitmenler
Salam Yousry
Salam Mısırlı bir ressam, müzisyen, yazar ve sanat yönetmeni. Helwan Üniversitesi Resim bölümü mezunu Salam, mezuniyet sonrası pek çok farklı alandaki sanat projesinde aktif rol aldı. 2002'de Al-Tamye Tiyatrosu'nu, 2010'da insanların umut, endişe, duygu ve düşüncelerini şarkıya dönüştürmelerini sağlayan The Choir Project'i (Koro Projesi) kurdu.
Vladimir Palibrk
Vladimir karikatür alanında senaryo yazımı, yapım, yayın ve tanıtım alanlarında çalışmakta. En son projesi “Distorted Mirror” (Çarpıtılmış Ayna) adında bir karikatür antolojisi. Antoloji dünyadan 50 sanatçının ünlü insanları gördükleri rüyalarını anlattıkları işlerini bir araya getiriyor. “Bazen karikatürler rahatsız edici olabiliyor. Bunlar baskın kültüre ve baskın sosyal yapılara bir tepki.” diyor Vladimir.
Serdar Paktin
Yeni Harman, GQ, Perspectives (Heinrich Böll Enstitüsü) dergilerinde yazar. Kadir Has Üniversitesi'nde Online İtibar Yönetimi dersinin hocası. Uluslararası markalar için semiyotik araştırmalar ve Polonya Kültür Enstitüsü için stratejik iletişim danışmanlığı yapan Serdar, aynı zamanda sivil toplum kuruluşları ile bağışçılık ve kampanyacılık stratejileri, aktivistlerin eğitimi ve etkinlik/deneyim tasarımı üzerine çalışıyor. paktin.com
Yeşim Kunter
Yeşim Kunter kendini ‘kaşif ruhlu, meraklı bir akıl’ diye tanımlıyor. Mimarlık okuduktan sonra çocuk aklının büyüsüne kapılıp New York’ta Oyuncak Tasarımı Programı’na katıldı. Toys’R US, Lego ve Hasbro’da insan davranışı, ürün tasarımı ve strateji üzerine çalıştı. Aynı zamanda bir futurist olan Yeşim, oyunun gücünü yıllarca öğrendikleri ile birleştirerek PLAY’i kurdu. yesimkunter.com
Burak Şentürk
Profesyonel kariyerine Oğuz Aral yönetimindeki mizah dergilerinde çizerek ve yazarak başladı. Pek çok yayında illustrator olarak görev aldı, pek çok reklam ajansının çalıştığı markalar için illüstrasyonlar çizdi. Grubu Kapsül ile 80060, Dar-ül Love gibi sıradışı gösteriler için müzikler besteledi. 13-16 Kasım tarihleri arasında Contemporary İstanbul’da çalışmalarını görebilirsiniz. buraksenturk.com
Organizasyon Ekibi
Aysu Erdoğdu Miskbay
Hayalperest, yaratıcı ve oldurucu. Aslen elektrik ve elektronik mühendisi, sonradan sosyal girişimci, yeni yeni yazar. Hayat boyu herkesin yeteneklerini ve armağanlarını sunabileceği alanlar açmak istiyor. Eşya Kütüphanesi ilk, Bubble It! ise ikinci bu niyetle doğan iş.
Hamza El Fasiki
Hamza sosyal girişimcilik danışmanı, kolaylaştırıcı, yazar ve sanatçı.
'Sosyal Girişimcilik: Anlam, Zorluklar ve Stratejiler' kitabının yazarı olan Hamza, Fas İnovasyon ve Sosyal Girişimcilik Merkezi kurucusu ve eğitmeni olarak çalışmakta. Etkinlikte ukulelesi ve uduyla bizimle olacak!
Asma Zina Belheddad
Tutkulu bir eğitmen ve bir sosyal girişimci olan Zina, 22 yaşında Cezayirli bir tıp öğrencisi. AIESEC Benak'ta proje yöneticisi ve yönetim kurulu üyesiydi. Cezayir Sosyal Girişimcilik Merkezi'nin kurucularından ve "Effet Papillon"un (Kelebek Etkisi) kurucusu.
Elif Yasemin Azaz
İTÜ’de öğrenci. Girişimciliğe giriş safhasında. Tenis, moda ve yemek tutkunu. Gönüllülük, onun için bir vazgeçilmez. Hayalgücü çok geniş. Bu doğrultuda, ileride, özellikle çocuklara ve kadınlara yararlı olmak istiyor.
Ahmet Fahri Küçük
Ahmet, öğrenci. Marmara üniversitesinde Grafik okuyor. Bir takım ürünlere talep üretmektense insanlara yardım etmenin grafik tasarımın önceliği olduğunu düşünüyor. Ama çok emin de değil. ahmetfahrikucuk.com
Gökçe Bilici
Gökçe Boğaziçi ve Koç Üniversitelerinde psikoloik danışmanlık ve gelişim psikolojisi eğitimi aldıktan sonra Hollanda'da kültürlerarası araştırma yapma amaçlı yaşadı. Türkiye'ye döndüğünden beri gelişim psikoloğu olarak çocuk ve gençlerle çalışıyor. Boş zamanlarını spor yapmaya, hayal kurmaya, çizmeye, ve hayallerini gerçekleştirmeye ayırıyor.
Ezgi Girgin
Ezgi sosyal tasarımcı olma hayalleri kuran bir endüstri ürünleri tasarımı öğrencisi. Aklı fikri yollarda, bulutlarda, kuşlarda. Ukulele çalmaya çalışmak şu sıralar en büyük eğlencesi. Gönüllülükle yeni tanıştı ve yollarını ayırmaya hiç de niyeti yok.
Seçici Jüri Üyeleri
Suat Özçağdaş
ODTÜ Psikoloji bölümü mezunu olan Suat, Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu, Türkiye Kızılay Derneği ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) gibi sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreterek, insan, toplum ve gezegen için sürdürülebilir ve kaliteli bir yaşam sağlamaya katkıda bulunmak için Suat Özçağdaş, Sosyal İnovasyon Merkezi’ni kurmuştur.
Bahadır İşler
1985 MSÜ’den End. Ürünleri Tasarımcısı olarak mezun oldu. Aynı yıl İsviçre’deki çizgi roman yarışmasından 3.'lük ödülüyle döndü. Pek çok dergide çizgi roman ve illüstrasyon çalışmaları yaptı. 1993’den bu yana grafik tasarımcısı, dekor tasarımcısı, sanat yönetmeni, yaratıcı yönetmen olarak farklı televizyon kuruluşlarında görev aldı. Halen, 2011’de kurduğu “bidesign”da bilgi ve tecrübesini değerlendirmeyi sürdürmektedir.
Arman Salepçi
Arman Salepçi, 1960 doğumlu. 1986 MSÜ Grafik bölümü mezunu. Çeşitli gazete ve dergilerde karikatür, çizgi bant ve illustrasyonlar yaptı. 1996’da Panik adında bir mizah dergisi çıkarttı. Mezun olduğu yıldan beri reklamcılığın bütün pozisyonlarında çalışmaktadır. Son yıllarda sosyal medyada muhalif bir siyasi parti ve dayanışmalara gönüllü olarak yardımcı olmaktadır.
Hülya Denizalp
1976 yılında Gönüllü Hizmetler Derneği’nde başlayan sivil hayatı; kurucularından biri olduğu GENÇTUR ile 2000 yılına kadar devam etti. 2002’de Ashoka Türkiye’yi kurdu ve direktörlüğünü üstlendi. STGM’nin kurucu üyelerinden birisi ve “Toplumsal Dönüşümde Sosyal Girişimcilik” rehberinin yazarıdır. 2002’den beri Açık Radyo’da “Gönüllülük ve Sosyal Sorumluluk” programını yapmakta, 2010’dan beri de “Sosyal Girişimcilik” konusunu işlemektedir.
Altay Kaynar
Aldığı eğitimlerin ve ustaların yamacında geçirdiği günlerin ardından, 90 yılından beri, mizah dergilerinde, reklam ajanslarında, sosyal medyada yazıp çizmektedir. Mizahın, çizgi dilinin en samimi ve yalın anlatım dili olduğuna inanır ve her şeye rağmen yılmadan üretmektedir. Başarı hikayelerinin dürüstlüğüne güvenmez, sevgi ve karşılıksız vermenin gücüne saygı duyar. Çaykolikdir, kendini anlatmayı pek beceremez.
Emre Ulaş
Emre Ulaş Marmara Üniversitesi GSF Grafik Tasarım Bölümü'nden mezun oldu. Yeni Asır İstanbul, Gelişim Yayınları, Söz, Sabah, Yeni Yüzyıl, Radikal gazetelerinde çalıştı. Atv, Habertürk, Show ve Ntv için kısa çizgi filmler yaptı. Radikal'de 2000 yılında çizmeye başladığı "Cilalı Taş Devri" günlük bant karikatürüne halen Yeniçağ gazetesinde devam etmektedir.
Mehru Öztürk Aygül
Yaklaşık 12 yıldır Türkiye'de ve Avrupa'da sivil toplum alanında çalışan Mehru Aygül, şu anda Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın genel müdürlüğünü ve Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Yönetim Kurulu eşbaşkanlığını yürütmektedir. Son 4 yıldır sosyal girişimcilik alanında çalışmalar yapan Mehru, Özyeğin Üniversitesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve JP Morgan ile ortaklaşa yürütülen Sosyal Değişim Lab programının yöneticilerinden biri olmuştur. Teknoloji ile birlesen sosyal değişimin dünyayı değiştirebileceğine inanır.